Menús i bones pràctiques

Recull dels menús i les bones pràctiques del taller de cuina

El tercer menú

- BROU DE L’ÀVIA

INGREDIENTS: 2 – 3 carcanades de pollastre, un tros de vedella amb os, un os de porc salat, ceba, pastanaga, porro, patata i api.

• Pelem, tallem i netegem les verdures i netegem també les carcanades, traient-hi les entranyes, que també es posen al brou (dona més gust si es posa separat).
• Posem l’olla a bullir amb molta aigua i sal, quan arranca el bull ho tirem tot a dins. Ho deixarem bullir un parell d’hores.
• Quan creiem que ja està fet, ho colarem tot i amb el brou ja podrem fer la sopa amb la pasta que més ens agradi.
• Triarem les verdures i la carn la traurem del ossos per posar-ho en una safata a part. Queda molt bo afegit a la sopa.


- MANDONGUILLES AMB PÈSOLS

INGREDIENTS: ½ kg. de carn picada de vedella i porc barrejada, pèsols, alls, julivert, 4 ous, 2 llesques de pa, sal, pebre negre, farina, ceba, pebrot, tomàquet fregit, ametlles i una galeta.

• Posem la carn, els alls petits, el julivert talladet, el pa, els ous, la sal i el pebre en un bol i ho amassem tot ben bé fins que no es noti el pa.
• Amb la massa ben treballada, fem petites boles, les passem per la farina i les posem a fregir amb oli d’oliva. Les reservem en una cassola.
• Al mateix oli de fregir les mandonguilles, posem la ceba picada i el pebrot a sofregir, i hi afegim el tomàquet fregit.
• Quan ho tinguem a punt, ho posarem al pot del turmix amb les ametlles, el julivert i la galeta (també podem posar-hi un carquinyoli), i ho triturarem.
• A la cassola on tenim les mandonguilles hi posem els pèsols crus, hi tirem pel damunt la salsa, ho posem al foc afegint-hi una mica d’aigua i a fer xup – xup.
• Ja ho tindrem a punt per posar al plat.


- POMA AL FORN

INGREDIENTS: Pomes (una o dos per cap), sucre i xerès.

• Rentem les pomes amb aigua, els hi tallem la part de la cua, fent un cercle i els hi traiem el cor.
• Les posem en una safata de forn. Al forat on hem tret el cor, hi posem una culleradeta de sucre i un rajolinet de xerès, i ho tapem amb la tapa que ens ha quedat amb la cua.
• Tirem una mica de xerès per damunt de les pomes i al forn.
• Posarem les pomes al plat, a punt per menjar.



• Són també importants les proteïnes que aporta la carn