Menús i bones pràctiques

Recull dels menús i les bones pràctiques del taller de cuina

El sisè menú

- AMANIDA ADRIÀ ( amanida d’aprofitament )

INGREDIENTS: 2 patates, 4 pastanagues, 1 pit de pollastre, un grapat de panses i maionesa


• Prenem el pit de pollastre i el posarem a bullir amb aigua i una mica de sal. Quan sia cuit el traurem i en la mateixa aigua hi bullirem la pastanaga tallada en forma de palla, fins que estigui al dente.
• Tallarem les patates en forma de palla, les fregirem i les posarem en un paper de cuina per escórrer tot l’oli sobrant.
• En un bol desfilarem el pollastre, hi afegirem la pastanaga, les patates i les panses i ho amanirem amb la maionesa.
• Considerem aquesta amanida d’aprofitament perquè podem fer servir el pollastre i la carn que ens resti de fer brou.


- PIZZA DE TONYINA (per a 4 persones)

INGREDIENTS: 1 massa de pizza de safata de forn, tomàquet fregit, pernil dolç, tonyina i formatge ratllat.

• Col•locarem la massa damunt d’un paper de forn a la safata, hi espargirem el tomàquet per sobre.
• Posarem el pernil dolç i la tonyina pel damunt i ho cobrirem amb el formatge ratllat.
• L’enfornem (cal que el forn estigui ben calent) fins que estigui cuita.




- PIZZA VEGETAL (per a 4 persones)

INGREDIENTS: 1 massa de pizza de safata de forn, tomàquet fregit, ceba, formatge ratllat, rúcula i flors de pensament.


• Col•locarem la massa damunt d’un paper de forn a la safata, hi espargirem el tomàquet per sobre.
• Tallarem la ceba en rodó i la courem fins que ens quedi ben fregida i la posarem al damunt de la massa. Ho cobrirem tot amb el formatge ratllat.
• La posarem al forn ben calent fins que estigui cuita.
• Quan estigui a punt, posarem la rúcula amanida al damunt i les flors de pensament, i ja la tenim a punt per menjar.





- PERES AL VI (per a 4 persones)

INGREDIENTS: 4 peres (no massa toves), ¾ de litre de vi negre, uns grans de cafè, una rama de vainilla natural, una llimona, xocolata de cobertura, mantega i un vaset de sucre.



• Pelarem les peres i mitja llimona, i ho posarem a bullir, juntament amb el vi, els grans de cafè, la vainilla i el sucre (posarem la pell de la llimona).
• Quan la pera sia cuita, la retirarem i deixarem que el vi es vagi reduint, afegint una mica més de sucre (al gust), fins que es faci xarop.
• Desfarem una mica de xocolata amb la mantega.
• Posarem les peres en un plat, hi tirarem pel damunt la xocolata, posarem la reducció del vi al costat amb els grans de cafè i la pell de la llimona tallada petita i a punt per gaudir.








- PASTÍS REBECA (pastís de galetes)

INGREDIENTS: 2 paquets de galetes maries, 1 litre de llet, 1 sobre de coco rallat, 1 paquet de maicena, ½ litre de nata del Cadí i sucre al gust.


• Farem bullir la llet, el sucre, la maicena i el coco fins que s’espesseixi.
• En una safata una mica alta, posarem una capa de galetes, sobre la massa que hem fet prèviament amb la llet i els altres ingredients, tornarem a posar una altra capa de galetes i alternant-ho amb la massa, fins arribar a dalt de la safata.
• Muntarem la nata del Cadí i la repartirem per sobre del pastís.
• Ho deixarem refredar i ja ho tindrem a punt per menjar.
• Hi podem afegir una mica de xocolata rallada per sobre per decorar.





• És important menjar verdura fresca.