Menús i bones pràctiques

Recull dels menús i les bones pràctiques del taller de cuina

domingo, 4 de septiembre de 2011

POSTRES

BROTXETA DE FRUITES

Fer unes brotxetes de fruita tallada a tacs (maduixa, meló, plàtan, kiwi, préssec i poma) amb un bastonet de fusta (la síndria no perquè es trenca) i servir sobre un culis de iogurt de mora embrutant el plat ( si és de trossos cal triturar-ho abans ) i uns rajolins al damunt de caramel de xocolata

Adornem amb una fulla de menta.


* PIRULETA DE XOCOLATA PETITA

Desfer la xocolata al bany maria i fer muntanyetes al plat damunt del paper sulfuritzat i posar uns bastonets donant li una mica de volta al palet perquè quedi enganxat i deixar refredar


* PIRULETA DE XOCOLATA GRAN

Igual però fer una espiral gran al plat i posar-hi el palet. Es pot decorar amb granets de colors.


PASTIS DE FORMATGE

* Posar 5 Cullerades soperes de sucre + 5 cullerades soperes d’aigua en una paella i remenar molt poc fins que es quedi daurat. Llavors posar-ho al cul d’una plata i estendre-ho movent la plata, es deixa refredar abans de posar-hi res al damunt

* Per la barreja blanca = Posar 1 vas gran però ple de LLET ( uns 200 ml) + 2 bot. crema de llet + 3 cull. de sucre + 1 sobre de quallada rallada + 1 pot de philadelphia i remenar amb un batedor al foc fins que comenci a fer bombolletes i quan estigui... el tirem damunt del sucre anterior que ja estarà FRED

Presentar:

Una safata amb sucre cremat a dins + al damunt hi hem tirat la barreja blanca + uns bescuits o “soletillas” de la Bella Easo o similar (barats) que sucarem amb llet pel damunt per emborratxar-les amb un pinzell

ABANS de començar a dinar, es posa la safata cap per avall perquè suï el sucre i caigui el pastis al plat de servir…..

SI volem fer la variant de LEON… no posem caramel i un cop girat es posa melmelada al damunt de fruits vermells, mores o maduixa


MOUSSE DE IOGURT , MASCARPONE,

CURRY I XOCOLATA

Ingredients:

4 iogurts naturals

1 pot de mascarpone 250 gr.

8 cull.. soperes de sucre

Posar tot al turmix (tapant el pot perquè no esquitxi) i deixar a la nevera 24 hores.

Posar sucre i grosella en dos plats diferents i sucar la vora de la copa primer al líquid i desprès al sucre.

Posar la salsa dins la copa decorada, empolsar pel damunt curry en POLS i fer unes ratlles de caramel de xocolata pel damunt.

FLAM

A = En una paella amb sucre 1 cull per motllo de flam + 1 cull. d’aigua

B = 1 ou sencer + 1 cull de sucre + ¾ del motllo de flam de llet

Fer caramel amb A i posar al cul dels motllos, i deixar-ho refredar

Posar B al turmix i omplir els motllos amb el caramel fred.

Posar els motllos tapats amb paper film a una olla a pressió on tenim dos dits d’aigua i quan comenci a bullir es tapa hermètic i es fa coure 4 minuts.

Treure’ls de l’aigua i deixar-ho tapat fins que es refredin i desprès posar-ho a la nevera.

Es guarda bastants dies.

GELAT

Batre 4 rovells d’ou amb 3 cull de sucre

A part, pujar a punt de neu les clares i una miqueta de sal

A part, muntar ½ litre de nata o 4 iogurt

Es pot posar Xixona ratllat

Barrejar tot i congelar embolicat amb un paper film dins d’un motllo


EMBOTIT DE XOCOLATA

2oo gr. de xocolata fondue + 12 gr. de mantega = A

1 rovell d’ou

12o gr. de galetes maries trencades a trossets

50 gr. de ametlla torrada

una mica de ratlladura de llimona ( ull, no poseu lo blanc que amarga)

Posar al microones i desfer A

Desprès afegir el rovell, l’ametlla, la galeta i la ratlladura i barrejar fins que s’espesseixi

Posar un paper film amb uns plecs a la vora ( per fer gruix i poder estirar desprès) al damunt posem la barreja i enrotllem.

Posar-ho a la nevera 24 hores mínim i al treure-ho, sucar per sobre amb sucre glaç i retallar a làmines com monedes i tirar-hi a damunt rallat de pela de taronja crua.


PASTIS ALASKA

En 1 placa de pa de pessic primeta posar-hi al damunt una capa de gelats i enrotllar-ho

Sucar-nos les mans amb sucre glaç i refregar-nos per damunt del rotllo.

A part muntar clares d’ou i un moment abans de servir posar al damunt del rotllo i uns segons a sota el gratinador per que agafi color.

Servir de seguida

GALETES COOKIES

Ingredients:

100 gr. d’encenalls o llavors de xocolata

125 gr. de mantega CADI ( que desfarem al microones o al bany maria)

60 gr. de sucre glaç

60 gr. de sucre moreno

1 cull. de cacau en pols

1 ou sencer

½ cull de Royal

Batre l’ou amb el sucre i la mantega fosa fins que fem una crema, llavors afegir-hi el Royal i els encenalls o llavors de xocolata, i barrejar bastant

I amb les mans fer petites muntanyetes damunt d’un paper sulfuritzat a la safata del forn que hem pre escalfat a 200º i que ara abaixarem a 180 i courem uns 15 minuts ( a poder ser només amb aire)


GALETES AMETLLADES

Ingredients:

3 clares d’ou

200 grams d’ametlla picada crua

100 grams d’ametlla sencera crua

En un vol barrejar l’ametlla picada i 100 gr. de sucre amb un dit de mantega CADI, tot en cru i barrejar = A

A part muntar les clares d’ou amb una punteta de sal. = B

Barrejar A + B, poc a poc i agafant aire.

I amb les mans, fer petites muntanyetes damunt d’un paper sulfuritzat a la safata del forn , que hem pre escalfat a 200º i que ara abaixem a 180 i courem uns 15 minuts ( a poder ser només amb aire)


TIRAMISÚ

4 ous

16 biscotes o soletillas

50 gr. de sucre ( o 2 cull. gran )

Cacau en pols

Cafè ( Un vas = 1 cull i ½ de Nescafé soluble + 1 vas d’aigua + 3 cull de postres de ron)

200 grams de mascarpone

A= Muntar les clares d’ou + una punteta de sal amb les varetes elèctriques)

B= Barrejar 4 rovells d’ou amb 50 gr. de sucre i el mascarpone

Barrejar A + B poc a poc i agafant aire.

Fer 2 vasos de cafè (segons la preparació descrita) i posar-ho en un plat = C

Folrar una safata amb paper de film.

Muntatge:

Emborratxar les soletilles a C i posar una primera capa alineades a la safata amb el film.

Al damunt posar una capa primeta de A+B.

Empolvoreu amb cacau

Fer una segona capa de soletilles borratxes, damunt la crema A+B i empolvoreu un altre cop amb cacau

Fer una tercera capa de soletilles borratxes , damunt la resta de la crema A+B

Posar a la nevera un dia, i quan vulguem servir posar a una safata gran i estirar amb compte el paper film perquè surti per sota.

Guarnir amb una capa de cacau al damunt fent algun disseny .

No hay comentarios:

Publicar un comentario