BROTXETA DE FRUITES
Fer unes brotxetes de fruita tallada a tacs (maduixa, meló, plàtan, kiwi, préssec i poma) amb un bastonet de fusta (la síndria no perquè es trenca) i servir sobre un culis de iogurt de mora embrutant el plat ( si és de trossos cal triturar-ho abans ) i uns rajolins al damunt de caramel de xocolata
Adornem amb una fulla de menta.
* PIRULETA DE XOCOLATA PETITA
Desfer la xocolata al bany maria i fer muntanyetes al plat damunt del paper sulfuritzat i posar uns bastonets donant li una mica de volta al palet perquè quedi enganxat i deixar refredar
* PIRULETA DE XOCOLATA GRAN
Igual però fer una espiral gran al plat i posar-hi el palet. Es pot decorar amb granets de colors.
PASTIS DE FORMATGE
* Posar 5 Cullerades soperes de sucre + 5 cullerades soperes d’aigua en una paella i remenar molt poc fins que es quedi daurat. Llavors posar-ho al cul d’una plata i estendre-ho movent la plata, es deixa refredar abans de posar-hi res al damunt
* Per la barreja blanca = Posar 1 vas gran però ple de LLET ( uns 200 ml) + 2 bot. crema de llet + 3 cull. de sucre + 1 sobre de quallada rallada + 1 pot de philadelphia i remenar amb un batedor al foc fins que comenci a fer bombolletes i quan estigui... el tirem damunt del sucre anterior que ja estarà FRED
Presentar:
Una safata amb sucre cremat a dins + al damunt hi hem tirat la barreja blanca + uns bescuits o “soletillas” de la Bella Easo o similar (barats) que sucarem amb llet pel damunt per emborratxar-les amb un pinzell
ABANS de començar a dinar, es posa la safata cap per avall perquè suï el sucre i caigui el pastis al plat de servir…..
SI volem fer la variant de LEON… no posem caramel i un cop girat es posa melmelada al damunt de fruits vermells, mores o maduixa
MOUSSE DE IOGURT , MASCARPONE,
CURRY I XOCOLATA
Ingredients:
4 iogurts naturals
1 pot de mascarpone 250 gr.
8 cull.. soperes de sucre
Posar tot al turmix (tapant el pot perquè no esquitxi) i deixar a la nevera 24 hores.
Posar sucre i grosella en dos plats diferents i sucar la vora de la copa primer al líquid i desprès al sucre.
Posar la salsa dins la copa decorada, empolsar pel damunt curry en POLS i fer unes ratlles de caramel de xocolata pel damunt.
FLAM
A = En una paella amb sucre 1 cull per motllo de flam + 1 cull. d’aigua
B = 1 ou sencer + 1 cull de sucre + ¾ del motllo de flam de llet
Fer caramel amb A i posar al cul dels motllos, i deixar-ho refredar
Posar B al turmix i omplir els motllos amb el caramel fred.
Posar els motllos tapats amb paper film a una olla a pressió on tenim dos dits d’aigua i quan comenci a bullir es tapa hermètic i es fa coure 4 minuts.
Treure’ls de l’aigua i deixar-ho tapat fins que es refredin i desprès posar-ho a la nevera.
Es guarda bastants dies.
GELAT
Batre 4 rovells d’ou amb 3 cull de sucre
A part, pujar a punt de neu les clares i una miqueta de sal
A part, muntar ½ litre de nata o 4 iogurt
Es pot posar Xixona ratllat
Barrejar tot i congelar embolicat amb un paper film dins d’un motllo
EMBOTIT DE XOCOLATA
2oo gr. de xocolata fondue + 12 gr. de mantega = A
1 rovell d’ou
12o gr. de galetes maries trencades a trossets
50 gr. de ametlla torrada
una mica de ratlladura de llimona ( ull, no poseu lo blanc que amarga)
Posar al microones i desfer A
Desprès afegir el rovell, l’ametlla, la galeta i la ratlladura i barrejar fins que s’espesseixi
Posar un paper film amb uns plecs a la vora ( per fer gruix i poder estirar desprès) al damunt posem la barreja i enrotllem.
Posar-ho a la nevera 24 hores mínim i al treure-ho, sucar per sobre amb sucre glaç i retallar a làmines com monedes i tirar-hi a damunt rallat de pela de taronja crua.
PASTIS ALASKA
En 1 placa de pa de pessic primeta posar-hi al damunt una capa de gelats i enrotllar-ho
Sucar-nos les mans amb sucre glaç i refregar-nos per damunt del rotllo.
A part muntar clares d’ou i un moment abans de servir posar al damunt del rotllo i uns segons a sota el gratinador per que agafi color.
Servir de seguida
GALETES COOKIES
Ingredients:
100 gr. d’encenalls o llavors de xocolata
125 gr. de mantega CADI ( que desfarem al microones o al bany maria)
60 gr. de sucre glaç
60 gr. de sucre moreno
1 cull. de cacau en pols
1 ou sencer
½ cull de Royal
Batre l’ou amb el sucre i la mantega fosa fins que fem una crema, llavors afegir-hi el Royal i els encenalls o llavors de xocolata, i barrejar bastant
I amb les mans fer petites muntanyetes damunt d’un paper sulfuritzat a la safata del forn que hem pre escalfat a 200º i que ara abaixarem a 180 i courem uns 15 minuts ( a poder ser només amb aire)
GALETES AMETLLADES
Ingredients:
3 clares d’ou
En un vol barrejar l’ametlla picada i 100 gr. de sucre amb un dit de mantega CADI, tot en cru i barrejar = A
A part muntar les clares d’ou amb una punteta de sal. = B
Barrejar A + B, poc a poc i agafant aire.
I amb les mans, fer petites muntanyetes damunt d’un paper sulfuritzat a la safata del forn , que hem pre escalfat a 200º i que ara abaixem a 180 i courem uns 15 minuts ( a poder ser només amb aire)
TIRAMISÚ
4 ous
16 biscotes o soletillas
50 gr. de sucre ( o 2 cull. gran )
Cacau en pols
Cafè ( Un vas = 1 cull i ½ de Nescafé soluble + 1 vas d’aigua + 3 cull de postres de ron)
A= Muntar les clares d’ou + una punteta de sal amb les varetes elèctriques)
B= Barrejar 4 rovells d’ou amb 50 gr. de sucre i el mascarpone
Barrejar A + B poc a poc i agafant aire.
Fer 2 vasos de cafè (segons la preparació descrita) i posar-ho en un plat = C
Folrar una safata amb paper de film.
Muntatge:
Emborratxar les soletilles a C i posar una primera capa alineades a la safata amb el film.
Al damunt posar una capa primeta de A+B.
Empolvoreu amb cacau
Fer una segona capa de soletilles borratxes, damunt la crema A+B i empolvoreu un altre cop amb cacau
Fer una tercera capa de soletilles borratxes , damunt la resta de la crema A+B
Posar a la nevera un dia, i quan vulguem servir posar a una safata gran i estirar amb compte el paper film perquè surti per sota.
Guarnir amb una capa de cacau al damunt fent algun disseny .
No hay comentarios:
Publicar un comentario