Menús i bones pràctiques

Recull dels menús i les bones pràctiques del taller de cuina

domingo, 4 de septiembre de 2011

SALSES I TRUCS

TRUCS

Podem congelar fruita passant-la pel minipimer amb 4 cull. de sucre.


SALSA ROSA

Perryns, maionesa i ketch


LACTONESA

¾ de pot d’oli + ¼ de pot de llet a temperatura natural, sal

Posar la batedora dins del pot a baix de tot i molt poc a poc pujar-la

Podem posar una punta de palometa per fer-la groga


MAIONESA

Igual que la lactonesa però en lloc de llet, posar un ou sencer.


SALSA DE CREMA DE LLET

Si es calenta: Per exemple rocafort + crema de llet + posar-hi CONYAC

Ex: Pebre verd + crema de llet + CONYAC

ULL : Si la salsa va freda com per exemple a les endívies… NO posar-hi MAI conyac


RACIONS

Pasta per persona uns 70 gr.

Arròs per persona uns 100 gr.

25 gr. de sucre = 1 cull gran


TRUCS

En lloc de crema de llet, posar llet evaporada IDEAL

Com fer l’arròs blanc ( a la xinesa)

Quant bull l’aigua, es posa 3 minuts a foc fort destapat

+ 10 minuts a foc lent tapat

+ 10 minuts fora del foc tapat

*** Es fa igual per a la paella ***


PER GUARDAR A LA NEVERA Arròs , per refredar es passa per un colador amb aigua freda i escorregut es posa dins d’una bossa lligat a la nevera i es guarda fins a 5 dies.

Macarrons o pasta per refredar es passa per un colador amb aigua freda, es remena amb les mans molles d’oli i es posa a una bossa a la nevera per guardar uns dies.

OU FERRAT que NO ESQUITXA

Posar oli a la paella amb una punta de cullera de farina i després de remenar una mica, fer l’ou ferrat normal…

Per matar els anisakis

Congelar el peix cru durant 48 hores i també es trenquen les fibres per tant serà més tendre

No - calamarsons : Al netejar les potes de calamars i els trossets de la panxa, reservar-ho (o congelar ) i desprès arrebossar com si fos calamarsons sencers.. només amb farina.

Per arrebossar calamars, primer farina i desprès ou… i PROU

(Podem afegir-hi tinta de calamar al ou i fer calamars a la romana NEGRES)


PELL de bacallà, arrebossar amb farina i fregir !!!!

Sucre glaç = Repartir el sucre damunt del pastís amb un colador

** Al coure una carn al forn, posar un pot amb aigua perquè humidifiqui el forn.

** La picada que hem fet amb : 15 ametlles, 15 avellanes, 2 galetes maries.

** Perquè no s’assequi la mel... clavar-hi una carota

**Assecar olives al microones durant 4 minuts, guarnir en pols per tirar a les amanides

** Rentar les patates, eixugar i punxar... al microones,... 14 minuts

** el Vi estova una carn. el Conyac la resseca


** per dessalar anxoves, posar-les ½ hora en aigua freda

** Podem congelar fruita passant-la pel minipimer amb 4 cull. de sucre

** Bola d’acer inoxidable

per rentar-nos les mans i treure’ns les olors dels dits.

** Per pelar els ous durs, primer rodolar per la taula la closca i desprès pelar

** Posar-la tallada en aigua freda i escórrer abans de servir.. i no pica la ceba crua .

No hay comentarios:

Publicar un comentario