TRUCS
Podem congelar fruita passant-la pel minipimer amb 4 cull. de sucre.
SALSA ROSA
Perryns, maionesa i ketch
LACTONESA
¾ de pot d’oli + ¼ de pot de llet a temperatura natural, sal
Posar la batedora dins del pot a baix de tot i molt poc a poc pujar-la
Podem posar una punta de palometa per fer-la groga
MAIONESA
Igual que la lactonesa però en lloc de llet, posar un ou sencer.
SALSA DE CREMA DE LLET
Si es calenta: Per exemple rocafort + crema de llet + posar-hi CONYAC
Ex: Pebre verd + crema de llet + CONYAC
ULL : Si la salsa va freda com per exemple a les endívies… NO posar-hi MAI conyac
RACIONS
Pasta per persona uns 70 gr.
Arròs per persona uns 100 gr.
25 gr. de sucre = 1 cull gran
TRUCS
En lloc de crema de llet, posar llet evaporada IDEAL
Com fer l’arròs blanc ( a la xinesa)
Quant bull l’aigua, es posa 3 minuts a foc fort destapat
+ 10 minuts a foc lent tapat
+ 10 minuts fora del foc tapat
*** Es fa igual per a la paella ***
PER GUARDAR A LA NEVERA Arròs , per refredar es passa per un colador amb aigua freda i escorregut es posa dins d’una bossa lligat a la nevera i es guarda fins a 5 dies.
Macarrons o pasta per refredar es passa per un colador amb aigua freda, es remena amb les mans molles d’oli i es posa a una bossa a la nevera per guardar uns dies.
OU FERRAT que NO ESQUITXA
Posar oli a la paella amb una punta de cullera de farina i després de remenar una mica, fer l’ou ferrat normal…
Per matar els anisakis
Congelar el peix cru durant 48 hores i també es trenquen les fibres per tant serà més tendre
No - calamarsons : Al netejar les potes de calamars i els trossets de la panxa, reservar-ho (o congelar ) i desprès arrebossar com si fos calamarsons sencers.. només amb farina.
Per arrebossar calamars, primer farina i desprès ou… i PROU
(Podem afegir-hi tinta de calamar al ou i fer calamars a la romana NEGRES)
PELL de bacallà, arrebossar amb farina i fregir !!!!
Sucre glaç = Repartir el sucre damunt del pastís amb un colador
** Al coure una carn al forn, posar un pot amb aigua perquè humidifiqui el forn.
** La picada que hem fet amb : 15 ametlles, 15 avellanes, 2 galetes maries.
** Perquè no s’assequi la mel... clavar-hi una carota
**Assecar olives al microones durant 4 minuts, guarnir en pols per tirar a les amanides
** Rentar les patates, eixugar i punxar... al microones,... 14 minuts
** el Vi estova una carn. el Conyac la resseca
** per dessalar anxoves, posar-les ½ hora en aigua freda
** Podem congelar fruita passant-la pel minipimer amb 4 cull. de sucre
** Bola d’acer inoxidable
per rentar-nos les mans i treure’ns les olors dels dits.
** Per pelar els ous durs, primer rodolar per la taula la closca i desprès pelar
** Posar-la tallada en aigua freda i escórrer abans de servir.. i no pica la ceba crua .
No hay comentarios:
Publicar un comentario