Menús i bones pràctiques

Recull dels menús i les bones pràctiques del taller de cuina

El primer menú

- ESPAGUETIS


INGREDIENTS: ceba, alls, pebrot vermell i tomàquet fregit. Espaguetis (es considera uns 50 grms. per persona aproximadament) . Formatge ratllat.

• Posar l’aigua a bullir amb una mica de sal i un rajolinet d’oli, quan comença a bullir es tira la pasta. Es considera que està al punt quan es tira un espagueti a la rajola de la cuina i s’empega.
• En una paella es posa la ceba tallada petita a sofregir amb una mica d’oli, s’incorpora l’all tallat petit i el pebrot vermell també petit, quan ja està al punt s’incorpora el tomàquet fregit i es deixar fer una estona (el tomàquet natural és millor, però el fregit també ens serveix ).
• S’escorren bé els espaguetis i es barregen amb el sofregit. El formatge ratllat el posarem a part per si hi ha algú al qui no agrada.

- LLOM ARREBOSSAT AMB ENCIAM

INGREDIENTS: enciam, llom de porc (2-3 talls per persona ), 1 ou i pa ratllat.

• Tallem l’enciam petit i el posem en remull una estona mentrestant preparem el llom.
• Salem el llom per les dues bandes i el passem per l’ou que ja tindrem prèviament batut en un plat, i després el passem pel pa ratllat, cuidant que se’ns quedi ben cobert tot el llom.
• Posem en una paella oli i quan el tinguem ben calent hi fregim el llom fins que el tinguem dauradet.
• En un plat posem una mica d’enciam prèviament escorregut i al costat els talls de llom.

- MANDARINES

• Es considera bàsica la fruita per una dieta equilibrada.