Menús i bones pràctiques

Recull dels menús i les bones pràctiques del taller de cuina

El cinquè menú


-         VERDURA AMB MAIONESA

INGREDIENTS: Per 2 persones, dues patates no massa grans, 75 gms.  de mongeta verda, 50 gms.  de pèsols, dues pastanagues petites, una llauna de tonyina, anxoves, ceba, maionesa i sal.

·        Tallarem la verdura ben petita a quadrats.
·        La posarem a bullir per separat amb una mica de sal, d’una banda la patata, els pèsols, la pastanaga i la mongeta.
·        Ho escorrerem tot  i ho deixarem refredar.
·        Ho barrejarem tot juntament amb la tonyina, les anxoves i la maionesa. Ja ho tenim a punt per menjar.
·        Si no ens agrada la maionesa, també ho podem amanir amb oli d’oliva.
·        Prepararem una amanida de ceba per acompanyar.

-         POLLASTRE AL FORN

INGREDIENTS: Per 4 persones, un pollastre tallat a octaus, ceba, alls, llorer, sal, pebre negre i xerès sec.

·        Rentarem el pollastre, el deixarem escórrer i el salpebrarem.
·        Tallarem la ceba en juliana una mica gruixuda.
·        Posarem a una safata de forn la ceba al fons, damunt el pollastre, els alls amb pela ( els donem primer un cop ) i el llorer, i ho posarem al forn a 250 graus, fins que quedi ben daurat (1 hora aproximadament).
·        A mitja cocció hi tirarem un raig de xerès.
·        Ho posarem al plat i a punt per menjar.


-         FLAM

INGREDIENTS: Per 4 persones, ½ litre de llet, 4 ous, sucre (una cullerada de sopa per ou), la pell ratllada d’un quart d’una llimona i sucre per fer el caramel.

·        Batrem els ous en un bol i hi afegirem la llet, el sucre i la llimona ratllada, i ho barrejarem tot (tots els ingredients els hi posarem freds)
·        Agafarem el motllo on hi volem fer el flam, i hi tirarem una mica de sucre i ho posarem un moment damunt del foc, fins que el sucre es caramel·litzi.
·        Omplirem el motllo amb la barreja i el taparem amb paper d’alumini.
·        Posarem el motllo dins una cassola amb un parell de dits d’aigua freda, la taparem i la posarem al foc de 15 a 17 minuts.
·        Traurem la cassola del foc i deixarem refredar el flam a la mateixa cassola destapada i amb la mateixa aigua.
·        Quan estigui fred, el podem posar unes hores a la nevera.
·        Ja el podrem desemmotllar i posa’l al plat per servir-lo.
    


·        La verdura també es considera imprescindible per una bona dieta