El cinquè menú
- VERDURA AMB MAIONESA
INGREDIENTS: Per 2 persones, dues patates no massa grans, 75 gms. de mongeta verda, 50 gms. de pèsols, dues pastanagues petites, una llauna de tonyina, anxoves, ceba, maionesa i sal.
· Tallarem la verdura ben petita a quadrats.
· La posarem a bullir per separat amb una mica de sal, d’una banda la patata, els pèsols, la pastanaga i la mongeta.
· Ho escorrerem tot i ho deixarem refredar.
· Ho barrejarem tot juntament amb la tonyina, les anxoves i la maionesa. Ja ho tenim a punt per menjar.
· Si no ens agrada la maionesa, també ho podem amanir amb oli d’oliva.
· Prepararem una amanida de ceba per acompanyar.
- POLLASTRE AL FORN
INGREDIENTS: Per 4 persones, un pollastre tallat a octaus, ceba, alls, llorer, sal, pebre negre i xerès sec.
· Rentarem el pollastre, el deixarem escórrer i el salpebrarem.
· Tallarem la ceba en juliana una mica gruixuda.
· Posarem a una safata de forn la ceba al fons, damunt el pollastre, els alls amb pela ( els donem primer un cop ) i el llorer, i ho posarem al forn a 250 graus, fins que quedi ben daurat (1 hora aproximadament).
· A mitja cocció hi tirarem un raig de xerès.
· Ho posarem al plat i a punt per menjar.
- FLAM
INGREDIENTS: Per 4 persones, ½ litre de llet, 4 ous, sucre (una cullerada de sopa per ou), la pell ratllada d’un quart d’una llimona i sucre per fer el caramel.
· Batrem els ous en un bol i hi afegirem la llet, el sucre i la llimona ratllada, i ho barrejarem tot (tots els ingredients els hi posarem freds)
· Agafarem el motllo on hi volem fer el flam, i hi tirarem una mica de sucre i ho posarem un moment damunt del foc, fins que el sucre es caramel·litzi.
· Omplirem el motllo amb la barreja i el taparem amb paper d’alumini.
· Posarem el motllo dins una cassola amb un parell de dits d’aigua freda, la taparem i la posarem al foc de 15 a 17 minuts.
· Traurem la cassola del foc i deixarem refredar el flam a la mateixa cassola destapada i amb la mateixa aigua.
· Quan estigui fred, el podem posar unes hores a la nevera.
· Ja el podrem desemmotllar i posa’l al plat per servir-lo.
· La verdura també es considera imprescindible per una bona dieta
Suscribirse a:
Entradas (Atom)