Menús i bones pràctiques

Recull dels menús i les bones pràctiques del taller de cuina

domingo, 4 de septiembre de 2011

Que us sembla si cuinem?, a càrrec de Joana Menduiña i Julio Moreno, a la cuina de “L’institut Joan Brudieu”

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell a través del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) i la Regidoria de la Gent Gran i amb la col·laboració de L’Esplai de la Gent Gran han organitzat una segona edició del curs gratuït de cuina ràpida i saludable anomenat “Què us sembla si cuinem?, a càrrec de dos cuiners professionals jubilats com son la Juani Menduiña i el Julio Moreno. El curs està dirigit a persones majors de 16 anys.

Aquest curs s’ha impartit a la cuina de “L’Institut Joan Brudieu” de la Seu d’Urgell del 6 al 25 de Juliol, concretament els dies 6-11-13-18-20 i 25 del mes esmentat, de les vuit del vespre a les deu de la nit. L’objectiu del curs és el mateix que el de la seva primera edició, que els participants puguin aprendre a confeccionar un menú senzill, sà i equilibrat.

Amb l’organització de la segona edició d’aquest curs de cuina, L’Ajuntament Urgellenc vol promoure activitats Intergeneracionals, on dues persones grans i experimentades en cuina casolana transmetin als Urgellencs receptes culinàries bàsiques per a portar una dieta sana i equilibrada.

Han après una gran quantitat de trucs de conservació i congelació, alguns divertits però certs. Encara que vam haver de canviar una mica el programa, ja que el curs estava indicat per a persones amb poca experiència en la cuina, ens trobem amb que de setze anys, que era el mínim d'anys d'inscripció, no n’hi havia cap, i la mitjana ha estat de 30 a 60 anys.

Per tant s'ha cuinat d'un simple Gaspatxo a un gran Fricandó, a més d'unes mandonguilles de tonyina amb una crema de pèsols, o un Arròs negre a l'instant, o un deliciós Tiramisú.

Com a titular en aquesta cuina juntament amb el meu company Julio, i per descomptat amb la nostra punxi María, hem pogut elaborar aquest curs durant aquests dies amb seixanta-sis receptes i amb trenta trucs.

Cal destacar que els alumnes han estat fabulosos, gairebé tots amb coneixements de cuina i molt interessats per les classes, preguntant i a vegades explicant-nos ells mateixos com variaven algun que altre plat.

Dono gràcies a aquest grup de “Què us sembla si cuinem?” per la comprensió i l'optimisme que ens han demostrat i perquè ho hem passat molt bé.

També agrair al cuiner de “L'Institut Joan Brudieu”, l’Àngel, per les atencions que ha tingut amb nosaltres en facilitar-nos tota una sèrie de detalls en les instal·lacions de la cuina.

Juani Menduiña


He tenido la oportunidad y satisfacción de aportar mi experiencia en el curso de cocina organizado por el Ajuntament y la colaboración del Instituto Joan Brudieu de nuestra ciudad, el cual ha cedido las instalaciones de su cocina.

Se ha realizado el curso desinteresadamente, con la inestimable colaboración y dirección de la Sra. Juani Menduiña y nuestra “pinche” particular extraordinaria, la Sra. Amparo Cortés y el que suscribe, Julio Moreno.

En dicho curso se han elaborado más de sesenta platos diferentes, entre ellos ha habido primeros platos, segundos y postres.

Al curso han asistido 16 personas, de las cuales doce mujeres y cuatro hombres.

La mayoría son amas de casa y han demostrado un gran interés en la elaboración de las distintas recetas, han tomado nota de la composición, elaboración e ingredientes utilizados. Algunas de ellas habían cocinado en sus casas las recetas aprendidas y todas se mostraron contentas y satisfechas del resultado obtenido.

Desde aquí quiero dar las gracias al cocinero del “Insti” Sr. Ángel, por su amabilidad y las facilidades que nos ha brindado. Gracias.

Y para las alumnas y alumnos asistentes un abrazo y gracias por sus detalles.

GRACIAS

Julio Moreno

No hay comentarios:

Publicar un comentario