Menús i bones pràctiques

Recull dels menús i les bones pràctiques del taller de cuina

El segon menú

- TRINXAT DE MUNTANYA

INGREDIENTS: Col verdal, patates, cansalada (papada salada el dia abans a casa) i bitxo.

• Posarem una bona quantitat d’aigua a bullir i hi tirarem la col ( totes les parts de la col són bones ), s’hi tira al principi sense la patata perquè el color es quedi més verd.
• Quan la col comença a bullir hi tirem la patata i la sal. Ho deixem bullir fins que estigui cuit. Ho escorrerem bé i ho xafarem.
• En una paella posarem la cansalada a rostir amb una mica d’oli d’oliva, quan la tenim feta, en aquest mateix oli hi fregirem uns alls picats i ho tirarem per damunt del trinxat.
• Ho remenarem tot bé i ho posarem en una paella, amb una mica d’oli a daurar. Ho servirem al plat amb un tall de cansalada i un bitxo.

- SALMÓ A LA “ PAPILLOTTE “

INGREDIENTS: Salmó (1 tall per cap, en aquest cas hem fet servir el salmó però el llucet també hi queda molt bo), ceba, pastanaga, llorer i pebrot. Paper d’alumini.

• Agafem una tira de paper d’alumini ( ja que en ella hi embolcallarem tots els ingredients ) i al damunt hi posarem la ceba, la pastanaga, el llorer i el pebrot tot tallat ben finet, llavors a sobre les verdures hi posarem el tall de salmó amb una gota d’oli i un polsim de sal.
• Ho tancarem ben bé i ho posarem al forn o bé damunt de la planxa.
• Es considera que ja està cuit, quan s’infla el paper d’alumini.
• Ho traurem de l’embolcall i ho servirem en un plat


- CREMA DE IOGURT

INGREDIENTS: ( per a 5- 6 persones ) Cinc iogurts naturals, 150 gms. de llet condensada, tres o quatre llimones i canyella en pols.

• Posarem en un pot els iogurts, la llet condensada i el suc, prèviament colat, de les llimones.
• Ho remenarem tot ben bé amb les 'varilles' de cuina fins que quedi fi.
• Ho posarem en copes, amb una mica de canyella en pols pel damunt, i ho deixarem reposar a la nevera, perquè agafi una mica de frescor.
• I ja estarà a punt per menjar.



• El peix i els productes làctics aporten una bona base de calci a l’organisme.